Växla Nav
Min kundvagn

Så här funkar det för offentlig verksamhet

Matsvinn är en viktig hållbarhetsfråga. Att minimera andelen mat som slängs eller förstörs i onödan är en angelägen fråga ur ett hållbarhetsperspektiv oavsett om det gäller klimat, miljö eller ekonomi. Regeringen beslutade 2020 om målet att det sammantagna livsmedelsavfallet ska minska med minst 20 viktprocent per capita mellan 2020 och 2025. Samtidigt ska en större andel av livsmedelsproduktionen nå konsumenten. Möjligheter att minimera svinn i livsmedelskedjan finns i hela inköpsprocessen.

Hur man handlar från Meal Makers

 1. 1. TA DEL AV VÅRA RÄDDA MAT PARTIER.

  Som köpande kommun går du in under fliken kund login och fyller i registreringsformuläret. Ni får därefter ett mail, varpå ni kan logga in för att ta del av våra erbjudanden av Rädda Mat partier detta är naturligtvis kostnadsfritt.

 2. 2. KÖP OCH BETALNING.

  Alla kommuner har 30 dagar och vi jobbar med E faktura - GLN - Referens nr

 3. 3. LEVERANS.

  Efter genomfört köp levereras partiet er inom 3-5 dagar Mån - Fre - 08:00 - 15:00 inom det geografiska område/postnummer som angivits för aktuellt parti.
  Inga besvärliga avtal behövs, kunden bestämmer helt själv vad den vill köpa, 100% Okrånligt!
  En klimatsmart deal är genomförd!

Hur gör kommuner

Vill du veta mer hur andra kommuner har upphandlat Meal Makers tjänst.

Habo kommun & MEAL MAKERS win win win situation

För oss är det viktigt att hjälpa till att minska svinnet av livsmedel. I detta arbete är MealMakers en bra och smidig samarbetspartner som vi hittills i år har kunnat rädda 2 250kg mat tillsammans med !

Förra veckan serverades köttbullar till barnen och nu har vi laddat med Krav sentomat-ketchup !Det blir en win win- situation, vi kan handla lite billigare, servera lite nya rätter ibland, producenterna slipper slänga livsmedel och tillsammans räddar vi mat.

Så viktigt i dessa märkliga tider !Våra kunder, oftast barnen, tycker det är roligt att få något annat som vi inte har menyn annars.

Vi har skrivit ett avtal på ett år för att vi ville testa, men kan absolut tänka oss att förlänga. Det är smidigt att beställa,snabba leveranser, brett utbud och uppfyller den kvalité som vi ställer på krav på.

Eva Johansson Administratör / Lena Bergström Kostchef Tekniska förvaltningen - Habo kommun